A hidegségi és bükkhavasi iskolánál is kalákáztak

A Gyimesközéplok községhez tartozó Hidegségen működő tanintézmények egyike sem rendelkezik egészségügyi működési engedéllyel, ezért Hargita Megye Tanácsa kalákakezdeményezésén keresztül nyújtott támogatást a hiányosságok felszámolására.

kbukkhavasfbA bükkhavasi iskolánál az alsó tagozat és az óvoda folyosói kaptak padlócsempe-burkolást, ugyanakkor mindkét iskolában az ivóvízkút és kézmosó körül a falra csempeborítás, valamint az óvoda bejáratánál található lépcsőre korlát került. Az eredeti elképzelésektől, mérésektől azonban nagyban eltértek, ugyanis az alsó tagozatos osztályok folyosóját szintre kellett hozni, amelynek anyagi költségeit a tanintézmény költségvetéséből fedezték.

Az óvoda folyosóján ugyanakkor egy raktár és egy előtér fallal volt korábban elkülönítve. A falak lebontása után az eredetileg lemért felület megváltozott, így a tervezett 32 négyzetméter helyett több mint 50 négyzetméternyi  padlót csempéztek le. A költségkülönbözetet egyrészt olcsóbb csempével, másrészt az intézmény költségvetéséből oldották meg. A szülői értekezleten – amelyet a program kezdetén tartottak az intézményben – a szülők felvállalták, hogy megfizetik a kőműves szakembereket, Timár Antal helyi tanácsos és szülő felajánlotta egy szakember segítségét, valamint a faanyagot, amiből az új falburkolat és a szegőlécek készültek el. A december 13-ig elvégzett munkálatokban 20 személy vett részt.

A további elvégzendő munkálatok a felső folyosón található ivóvízkút és kézmosó körüli csempézését, fugázást, a falburkolat rendbetételét mindkét folyosón, valamint a karzat fával történő burkolását képezik.

khidegsegfb

A hidegségi iskolánál az épülő illemhelyek épületébe november 23-án és 25-én beszerelték a villanyt, így most már minden helyiségben van világítás. A múlt héten kiszállították a fűtés beindításához szükséges anyagokat, az egészségügyi eszközök beszerelését pedig egy helyi vállalkozó végezte el, a munkálatokban négy szülő segédkezett.

Csíkszereda, 2013. december 9.