A Kisvíz és a Kisvillany programban is tervezik a kalákázást

Több, Hargita Megye Tanácsa által is támogatott udvarhelyszéki beruházást tekintett meg Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke július 8-án, kedden. Az intézmény beruházási vezérigazgatóságának, valamint székelyudvarhelyi területi irodájának munkatársai kíséretében Barti Tihamér elsősorban olyan megvalósított, illetve tervezett udvarhelyszéki beruházások részleteit kívánta a helyszínen megismerni, amelyek kivitelezésére a Kisvíz, valamint a Kisvillany programok keretében került, illetve kerülhet sor.

kalakabartiOroszhegy, Farkaslaka, Korond, Etéd és Szentábrahám községben az üknyédi és a vadasmezői villamosításról, valamint a Kisvíz program keretében lezajlott vagy megvalósítandó tibódi, pálfalvi, firtosváraljai, énlakai, firtosmartonosi és siklódi munkálatokról tájékozódott a megyei tanács küldöttsége, amelynek a vendéglátók megmutatták a martonosi unitárius templomban a közelmúltban végzett felújítást, valamint az atyhai iskola még ebben a hónapban átadandó új épületét is.

Barti Tihamér a helyi közösségek vezetőivel folytatott eszmecseréin elmondta, hogy a székelységben jelentős történelmi hagyománnyal rendelkező kaláka szellemiségét fontos lenne továbbvinni, ugyanis a megye egész területén számos tanintézet megsegítéséért a tavaly ősz óta megvalósított program sikere azt mutatja, más területekre, így a Kisvíz és a Kisvillany programokra is át kellene ezt ültetni.

– Külön öröm volt számomra, hogy utunk során a híres énlaki templom kertjében nagyszámú kalákázó közösséget találtunk, amely éppen a templom környékét tisztította meg – mondta el a megyei tanács alelnöke.

Székelyudvarhely, 2014. július 8.