A megye több településén is kalákáznak hamarosan

Folytatódnak a Hargita Megye Tanácsa Kaláka a gyerekeinkért elnevezésű kezdeményezése nyomán zajló munkálatok az iskolákban és óvodákban.

A Szentábrahám községhez tartozó Csekefalván december 14-én, szombaton délelőtt 10 órától kezdődik a kaláka. A helyi iskola mellékhelyiségének benti kialakításához fognak hozzá a helybéliek.

SSzékelyderzsen december 16-án, hétfőn 9 órától kalákáznak két helyszínen is: az általános iskolának és az óvodának otthont adó épületek vízellátásán dolgoznak majd. Zoltáni Csaba polgármester tájékoztatása szerint már megástak egy kutat az iskola udvarán, ugyanakkor az óvoda szomszédságában található kultúrotthon külső területén egy újabb kútra bukkantak, amelyből mindkét épület vízellátását meg tudják oldani. A hétfői kalákán sáncot ásnak a vízvezetékeknek, majd lefektetik azokat.

Gyergyószentmiklóson december 17-én, kedden délelőtt 10 órától a Kós Károly iskolához tartozó, a Márton Áron utca 13–15. szám alatt található Pitypang óvodában kalákáznak, ahol felújítják a tető teljes szerkezetét.

Borszéken már zajlik a kaláka

A borszéki Zimmethausen Iskolaközpont tornatermének rendbetétele is folyamatban van. Az üdülőváros iskolájának 19 700 lejt utalt át megyei tanács, ebből az épület tetőterét szigetelik le, és új tetőszerkezetet is kap. Az odaítélt összegből sikerült megvásárolni a fűtésrendszer felújításához szükséges anyagokat. A tornaterem szigetelését, valamint nyílászáróinak cseréjét januárban helyi költségvetésből finanszírozza az önkormányzat.

Bővebb információ: http://kalaka.hargitamegye.ro/

Csíkszereda, 2013. december 13.