Befejeződött a kaláka a bögözi óvodában

A Hargita megyei kaláka a gyerekeinkért című kezdeményezés jóvoltából a téli szünidő alatt megvalósult a kaláka a bögözi óvodában. A kalákázás Hargita Megye Tanácsa támogatásával a bögözi óvodában december 21-én kezdődött és január 4-én fejeződött be. Az intézmény kitakarítva, új fiú- és lányillemhellyel, illetve mosdóval várta a vakációról visszatérő gyerekeket.

bogoz1Az óvodában le kellett választani az előszobából a mosdót, külön illemhelyeket kellett kialakítani a fiúk és lányok számára. A felújítás nemcsak esztétikai szempontból volt fontos, hanem egészségügyileg is, mivel a munkálatok végzése során láthatóvá vált, hogy a régi szennyvízelvezető csövek teljesen tönkrementek, és a szennyvíz nem tudott eljutni az emésztőgödörbe.

A Hargita Megye Tanácsa által kiutalt pénzből sikerült beszerezni a felújításhoz szükséges anyagokat. A kalákában részt vettek szülők, nagyszülők, a falu segítőkész lakosai egyaránt. Akik nem tudtak segíteni a felújítási munkálatokban, azok a hintát javították meg. „Az óvodás gyermekek nevében köszönjük Hargita Megye Tanácsának az anyagi támogatást, valamint a kalákában részt vevő személyek lelkes és hozzáértő munkáját! Köszönjük, hogy az ünnepekre kapott szabadidejüket faluközösségünk hasznára, óvodánk modernizálásával töltötték!” – fogalmazta meg köszönetében Szilágyi Ferenc, Bögöz alpolgármestere.

A bögözi óvodában zajló kaláka munkafázisairól további képeket találnak közösségi oldalunkon (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.376764902458797.1073741918.334039723397982) és a honlapon (http://kalaka.hargitamegye.ro/)