Határtalan kalákában szépül a Salamon Ernő Gimnázium udvara

Hargita Megye Tanácsa 8000 lejt utalt ki kalákára a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium számára, amelyből az iskola kerti padokat és facsemetéket vásárolt, az iskola udvarának szebbé tétele céljából. Ugyanakkor a magyar kormány Határtalanul programjának keretében 48 magyarországi diák tartózkodik Gyergyószentmiklóson, a gimnázium vendégeként, így a helyi diákokkal kalákában csiszolták és festették meg a padokat, majd rakták össze. A mintegy 70 diák csoportokban dolgozott a padok felújításán.

???????????????????????????????Az október elsejei kalákában részt vett Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke is, aki örömét fejezte ki, amiért az iskola vezetősége minden lehetőséget megragad arra, hogy az iskolát és környezetét szebbé tegye, ezért pályáztak a kalákakezdeményezés keretében meghirdetett forrásokra is.

– Az itt megvalósult munkálatokat nemzeti kalákának is nevezhetnénk, hiszen gyergyói és budapesti diákok közösen szerelték össze a padokat – emelte ki Barti.

Lakatos Mihály igazgató elmondta, hogy fontosnak tartotta, hogy a diákok részt vegyenek a munkában, ők szereljék össze a padokat, mert így még inkább magukénak érzik azokat, és amikor lejönnek az udvarra, jobban vigyáznak rájuk.

Csíkszereda, 2014. október 1.