Meghívó Csíkdelnére: Kalákázzon velünk!

Hargita Megye Tanácsa tanintézetek megsegítését célzó kezdeményezésére, a kalákák megszervezésére szóló felhívására az október 9-i határidőig 48 Hargita megyei önkormányzattól érkezett igénylés a megyei tanácshoz, amelyben a kérelmezők megnevezik a szükséges felszereléseket, az elvégzendő munkálatokat a településükön található oktatási intézmények működési engedélyének kibocsátásához. Összesen 84 tanintézet számára kértek segítséget.

A támogatások látványosabb és egyben legmozgalmasabb része, a kalákák ezután kezdődnek. Az intézmény rendelkezésére álló pénz nem sok, de a helyzet javítása érdekében szeretné bebizonyítani, hogy a helyi közösségek önerőből, összefogással képesek orvosolni a helyzetet.

Az egész megyét érintő közösségi alapú munka a csíkdelnei Márton Ferenc Általános Iskolában kezdődik 2013. október 19-én, szombaton déli 12 órától. Előtte, 10 órától ugyanott a megyei tanács megtartja októberi soros ülését, amelyen kiutalják a támogatást azoknak az önkormányzatoknak, amelyek kérelme kedvező elbírálást kapott.

A kalákában részt vesz Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, megyei tanácsosok, helyi elöljárók, a szülők, valamint a település további lakói.

Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit!

Kérjük, részvételi szándékát jelezze a nyiroagnes@hargitamegye.ro e-mail címen vagy a 0721-975704 telefonszámon legkésőbb pénteken déli 12 óráig. A tanácsülés és kaláka helyszínére szállítást biztosítunk Csíkszeredából, az autó 9 óra 30 perckor indul a megyeháza Kossuth utca felőli bejáratától.

Csíkszereda, 2013. október 14.