Közösségi oldal a kaláka sikeréért

fbkalakaA napokban létrehozták a Hargita megyei kaláka a gyerekeinkért közösségi oldalt, amelyen a legfrissebb információkat találják meg az érdeklődők, az oldalt pedig frissíteni fogják az aktuális hírekkel, fotókkal és kisfilmekkel. Az oldal létrehozói örömmel vették az eddigi visszajelzéseket, már első nap több mint 150 kedvelés érkezett. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnökének kezdeményezése, amellyel a megye azon tanintézeteit – óvodákat, napköziket, iskolákat – segítené az általa vezetett intézmény, amelyek nem kaptak működési engedélyt, pozitív fogadtatást kapott.

Az elöljáró arra buzdítja az érintett önkormányzatokat, hogy éljenek a törvény nyújtotta lehetőségekkel, és igényeljék a támogatást, az űrlap letölthető a kalaka.hargitamegye.ro aloldalról. A 2006/273-as törvény 15. cikkelye ad lehetőséget arra, hogy a polgármesteri hivatalok indokolt kérése alapján a megyei tanács tartalékalapjából a rendkívül nehéz helyzetbe került helyi közösségeket támogassák, például iskolák bezárása esetében.

Az oldal létrehozói arra kérik a megye lakosságát, hogy segítsék a kezdeményezést megosztva tapasztalataikat, bemutatva pozitív példákat, sikeres kezdeményezéseket, de akár egy-egy problémára is felhívhatják a figyelmet. Levelet írhatnak a Facebook közösségi oldalon és a kalaka@hargitamegye.ro e-mail címre is.

Október 7-én 10 óráig várják az igényléseket a polgármesteri hivataloktól. Az elbírálás után már az októberi tanácsülésen elkülönítik a szükséges pénzösszeget a kedvezően elbírált kérelmekre.

Csíkszereda, 2013. október 3.