Online is követhetők a kalákák

Hargita Megye Tanácsa a tanintézetek megsegítésére kezdeményezte a Hargita megyei kaláka a gyerekeinkért elnevezésű akciót, amelyet az érdeklődők figyelemmel követhetnek az erre a célra létrehozott weboldalon (http://kalaka.hargitamegye.ro), illetve közösségi oldalon (https://www.facebook.com/kalakaHR). Ugyanakkor a honlapon megtalálható egy interaktív térkép (http://kalaka.hargitamegye.ro/terkep/), amelyen lehetőség van a kalákát megelőző helyszínen készült fotók megtekintésére településenként, valamint listázható az a jelenlegi negyvenhat oktatási intézmény, amely részesült a támogatásban.

interaktiv terkepMától újabb opcióval bővült az interaktív térkép: fotógalériák tekinthetők meg azokról a településekről, amelyeken már végeztek a munkával, vagy nekifogtak a kalákának. Jelenleg a csíkdelnei, göröcsfalvi, madéfalvi, gyergyóditrói és kászonjakabfalvi helyszínről találnak fényképeket.

Kérjük mindazokat, akik részt vesznek a kalákában, és fotót készítenek a helyszínen, hogy azokat juttassák el a kalaka@hargitamegye.ro e-mail címünkre, hogy minél több településsel bővüljön az interaktív térképünk. Ha lehetséges, a forrás megjelölésével szívesen fogadjuk a sajtó munkatársai által készített helyszíni fotókat is.