Újabb pénzösszegeket utaltak ki kalákára

A Tusnádfürdőn, november 27-én tartott kihelyezett ülésen a megyei tanács újabb összegeket utalt ki a tartalékalapjából az oktatási intézményeknél végzendő kalákák számára, amelyek célja a működési engedély nélküli tanintézetek feljavítása összefogással, önkéntes munkával. Az összesen 208 800 lejt a következő intézmények kapják: a borszéki Zimmethausen Szakközépiskolának (19 700 lej), a székelykeresztúri Zeyk Domokos Szakközépiskolának (32 000 lej), a gyergyószentmiklósi Kós Károly Általános Iskolához tartozó Pitypang óvodának (7600 lej), a csíkmadarasi Kiss Ferenc Általános Iskolának (49 000 lej), a csatószegi Endes József Általános Iskolának (40 000 lej), az újszékelyi Bem József Általános Iskolának (42 000 lej), a várhegyfülpei Miron Cristea elemi iskolának (6500 lej), valamint a székelyvarsági József Attila Általános Iskolának (12 000 lej).

SorosUlesTusnadfurdo2013nov27_2

Borboly Csaba utalt korábbi bejelentésére, miszerint jövőre a kalákázások keretében vidéki kultúrotthonok javítási munkálatait támogatják. Mint mondta, ez nem hivatalosan tulajdonképpen már elkezdődött, hiszen ugyancsak a tartalékalapból 100 ezer lejt utaltak ki a gyergyóalfalvi Petőfi Sándor Művelődési Ház tetőszerkezetének javítására, aminek kapcsán a megyeelnök méltányolta a helyi önkormányzat és közbirtokosság munkáját és hozzállását az ügyhöz.

A Hargita Megye Tanácsa kalákakezdeményezése keretében támogatott oktatási intézményekről tájékozódhatnak a https://www.facebook.com/kalakaHR és a http://kalaka.hargitamegye.ro oldalon, valamint a következő linken található térképen: http://kalaka.hargitamegye.ro/terkep/.