Megújult az újszékelyi tanintézet

Átadták szerdán, december 17-én az újszékelyi Bem József Általános Iskolában elvégzett felújítási munkálatokat. A sportcsarnok feljavítása 188 803 lejbe került, Hargita Megye Tanácsa 89 100 lejjel járult hozzá költségekhez, a fennmaradó 99 703 lejt Újszékely Község Tanácsa biztosította. Ezenkívül az iskola további 76 000 lejben részesült a megyei tanács kalákakezdeményezése jóvoltából, amelyből a szigetelést és a tetőszerkezet javítását finanszírozták.

ujszekely (2)Rezi Erika, az iskola igazgatója megköszönte a munkálatokban részt vevők segítségét hangsúlyozva, hogy nem mindenki számára közömbös, hogy mi lesz gyermekéből, hol és mit tanulhat.

– Nem mindegy, milyen környezetben tanulnak a diákok, milyen környezetben végzik munkájukat az oktatási intézmények dolgozói – jelentette ki, ugyanakkor megköszönte a megyei tanács anyagi támogatását kérve a további segítséget.

Balló Zoltán, Újszékely jó kezdeményezésnek nevezte Hargita Megye Tanácsa kalákaprogramját, és megköszönte az iskolának, valamint a helyieknek a munkában való részvételt. Borboly Csaba megyeelnök kifejtette, hogy a megye nyugati fele is olyan fontos kell, hogy legyen Hargita Megye Tanácsa számára, mint Csíkszereda.

– A közös erőfeszítésnek eredménye van. A jól megalapozott elképzelést ki kell gondolni, az érintetteknek pedig akarniuk kell azt. Az újszékelyi közösségben van akarat, és az eredményeken meg is látszik, van haladás. A községben tett korábbi látogatásom óta is látványos a fejlődés – mondta a megye elöljárója.

Kovács Ákos körzeti tanfelügyelő szerint öröm látni, hogy Újszékelyen jó emberek jó célért összefogtak. Jakab Zsolt unitárius lelkész áldása után a diákok labdarúgó-mérkőzése kezdődött, amelynek kezdő rúgását Borboly Csaba végezte el.