Kalákában építkeznek Udvarhelyszéken

Számos településen folynak munkálatok kalákában, a helyiek összefogással építkeznek. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton, november 15-én udvarhelyszéki településeket látogatott meg, ahol zajlanak a munkálatok.

Bögözben a tűzoltóállomás épületének bővítését a megyei tanács 16 ezer lejjel támogatja, a munkálatokat kalákában végzik a helyiek.

Kisgalambfalva_2014nov15

Kisgalambfalván a református kántori lak szorult javításra, az anyagvásárlást 2013-ban 6 ezer lejjel támogatta Hargita Megye Tanácsa, a tetőszerkezet felújítását idén 9 ezer lejjel, valamint 25 ezer lejjel finanszírozta, hogy új cserép kerüljön a református templomra. Jelenleg a kántori lakás tetőszerkezetének munkálatainál kalákáznak.

Décsfalván a református templom falazási munkálatait készítik elő.

Agyagfalván saját erőből épült minifoci pálya a gyerekeknek, ezt is megtekintette szombaton a megyeelnök.

Újszékelyen is folyik a munka, ott a kántori lak tetőszerkezetén dolgoznak.

–          Mindig örömmel hallom, látom, ha településeinken újabb épületet javítanak, tataroznak, hiánypótló beruházások valósulnak meg összefogással, kalákában a közös munka eredményeként. Gratulálok mindenkinek, aki megmutatja, hogy nem csupán a külső segítséget várja, hanem saját keze munkájával eredményeket képes felmutatni – nyilatkozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2014. november 16.